6 jan. 2013

Kantshawl van Tencel

Gebreide sjaals is voor Wol-Uniek aan het testbreien.

Het is een kantshawl die wordt gebreid met het nieuwe Tencelgaren van Wol-Uniek.

Gebreide sjaals en Wol-Uniek kennen elkaar al een tijdje via het internet en op markten zien wij Gebreidesjaals ook vaak omdat ze vind dat wij zulke mooie kleuren hebben van de handgeverfde wol.(bloos)

Waarom wij dit aan Gebreidesjaals hebben gevraagd? Omdat wij vinden dat zij zulke prachtige kantshawls breid en wij elke keer weer verbaasd staan over het tempo waarin zij breid maar ook de vele positieve reakties van haar opdrachtgeefsters ( mensen die een shawl bij haar bestellen zoals bijvoorbeeld a.s. bruiden) gaf bij ons zoveel vertrouwen dat wij dit wel aan haar durfden toe te vertrouwen !!

Het Tencelgaren is een prachtig zijdezacht garen om te weven maar óók zeker om een mooie shawl van te breien en dat is nou net waar ikzelf weinig tijd voor kan vinden vandaar dat Gebreidesjaals dit nu voor ons wil doen.

Het eerste stuk is al klaar en ik moet zeggen, het wordt prachtig ! het glanst zo mooi ! het breid lekker volgens Gebreidesjaals !
De Tencel wordt gemaakt van duurzaam gekweekte en beheerde  Eucalyptusbomen die het FSC keurmerk hebben.
Voor uitgebreide informatie over Tencel heeft Gebreidesjaals een stuk geschreven op haar blog Gebreidesjaals

We wachten vol ongeduld tot de shawl af is en zullen dan de foto's hier plaatsen, ook komt er dan een link naar het gebruikte patroon.
De Tencel kan je hier vinden in de webshop.

1 opmerking:

Gebreidesjaals: Knitted Scarfs or Scarves zei

Wat leuk,Bep ik zie /lees dit nu NET pas, tot emails en alvast veel succes gewenst! mieke