9 apr. 2013

Létt-Lopi IJslandse wol nieuw in de winkel én gelijk aan het uitproberen!

Er staat een nieuw garen in de winkel !

En wel het prachtige puur natuur garen uit IJsland, het Létt-Lopi garen.
Het garen is ook in IJsland gesponnen van de IJslandse schapenwol, een ras dat kan overleven in extreme kou. Het is een garen waar je kleding van maakt wat je zowel binnen als buiten dragen kunt.
De Létt-Lopi is zacht, wordt nog zachter met dragen én na het wassen van het gebreide kledingstuk.
Door de kleuren ben ik voor dit garen gevallen om het in ons assortiment op te nemen, het zijn prachtige heldere maar toch natuurlijk aandoende kleuren die heel goed met elkaar zijn te combineren.
Ook door het feit dat het verwerken van deze wol geheel in IJsland gebeurt (mileuvriendelijk!) past het prima in het assortiment van Wol-Uniek.
Ben ook nadat de wol was binnengekomen, gelijk met een vest in de kleur lichtblauw en rood begonnen, het is een patroon van http://icelandicknitter.com/en/ en het is dit vest


Er staan trouwens nog meer leuke patronen op deze site.

Het is trouwens wel leuk om even te vermelden dat dit het eerste breiwerk voor mezelf is in de 5 jaar dat Wol-Uniek bestaat, was altijd voor anderen bezig en ben nu dan eens een keer iets aan het breien voor mezelf hihi...

Het vest wordt in het rond gebreid en moet straks dus een "steek" (doorknippen van het breiwerk) maken, vind het wel eng maar het zal best goedgaan (hoop ik dan maar haha..)


Geen opmerkingen: